Yazar: Zoro Ağustos 03, 2015


Yazar: HASHİMOTO Izou
Çizer: TANAKA Akio
Tür: Aksiyon, Dövüş Sanatları, Mature, Psikolojik, Seinen, Trajedi
Tip: Manga
Çeviri Durumu: Yarım Bırakılmış
Türkçe çeviri: Mnaki

Tanıtım:
Hayat, hayat, hayat… Kaldırım kenarındaki su kanalları vardır ya, orda yürümeye çalıştığınızı düşünün. Sadece öne doğru düz bir adım atarak ilerleyebildiğinizi... Yalpaladığınızda, yana doğru kendinizi dengelemek için bir seçim yaparsınız. Kaldırım tarafı mı asfalt tarafı mı…?

Elbette seçme şansınız olduğunda sizin için en doğru olduğunu düşündüğünüz tarafı seçersiniz. Ama ya o yalpalama anında, bilincinizi yitirip doğru bir seçim yapamazsanız, ya da doğru seçim yapmanızı engelleyen bir faktör meydana gelmişse ne olur...?

Bir kere suç işlemişseniz suçlusunuzdur. O damgayı yedikten sonra size karşı bir suç işlediğinde adalet sizi korur mu…?

“İnsan çöplüğü” yani ceza evi… insan çöplüğümüdür ki !

Ceza evinin müdürünün deyimi ile bir nevi insan çöplüğü olan reşit olmayan suçluların gönderildiği Ajigasaki ıslah evinin yeni bir misafiri vardır.16 yaşında ki Ryo Narushima..

Oldukça zeki ve akıllı bir gençtir. Seçkin bir lisede okuyan düzgün bir aileye sahip ve Tokyo Üniversitesi gibi bir üniversiteye rahatça girebileceğine kesin gözü ile bakılan gelecek vaad eden bir genç… Ancak kendisince içinde bulunduğu kapana kıstırılmış hali ve kişiliğinin yok oluşunu izlediği düşüncesi ile başka bir seçeneği kalmadığını düşünerek ailesini kız kardeşinin gözleri önünde, bir anda katletmiş bir gençtir.

Ancak onun hikâyesi aslı şimdi başlamaktadır. Islah evinde onun tüm sınırlarını zorlayacak olayların yaşanması ile birlikte kendisini bir andan iyice köşeye sıkışmış bulur. Tüm yardım isteklerinin cevapsız kaldığını düşündüğünde ıslah evi müdürü tarafından özel bir dövüş eğitimine kaydettirilir. Müdüre göre o gözden çıkarılabilecek biridir. Peki Ryo bu ayrıcalığı nasıl değerlendirecektir…
(Tanıtım http://www.animemangatr.com/forum/manga-tanitimlari-ve-incelemeleri/3334-shamo/ 'dan alıntıdır)

LİNKLER:

Yorum Yaz

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © 2013 MANGA İNDİR-